1- خودتان را بشناسيد.
براي مديريت لازم است ابتدا خودتان را بشناسيد و وقتي كه خود را ارزيابي ميكنيد، صادق باشيد و روي خودسازي كار كنيد.
2- مسئوليت بپذيريد.
اگر ميخواهيد مديريت كنيد، بايد آماده باشيد تا در قبال اعمال خودتان و همچنين اعمال كساني كه مديريتشان ميكنيد، مسووليت بپذيريد. اختياراتتان را با قضاوت تدبير و ابتكار به كار ببريد.
3- براي ديگران سرمشق باشيد.
راه و روش كار شما، موثرتر از دستورها يا فرمانهاست.
4- به رشد افراد كمك كنيد.
هدفها را تعيين كنيد اما براي شكوفايي تواناييهاي افراد، به آنها ميدان بدهيد. شايستگي خود را با اعتماد به شايستگي ديگران نشان دهيد.
5- در دسترس باشيد.
به افراد خود فرصت نوآوري بدهيد و در جريان پيشرفت آنها قرار بگيريد. از اين مساله مطمئن شويد كه آنها ميدانند در صورت لزوم، كجا ميتوانند شما را بيابند.
6- به رفاه كاركنان علاقهمند باشيد.
به حريم خصوصي افراد احترام بگذاريد. از هر نظر به آنها توجه كرده و وقتي هم كه مشكلي دارند، حمايتشان كنيد.
7- اعضاي گروه را مطلع نگه داريد.
ارايه اطلاعات روشن، به موقع، منظم و مربوط به موضوع، از شايعات جلوگيري ميكند، موجب احترام ميشود و اعتماد به وجود ميآورد.
8- از محيط اطلاعات بگيريد.
از تمام تحولاتي كه بر كارتان تاثير ميگذارند، مطلع شويد و اگر انديشههاي جديدي هستند كه به نظرتان درست ميآيند، آنها را بپذيريد و به كار ببنديد. از يادآوري روزهاي خوب گذشته در كار خود بپرهيزيد كه آينده، در گذشته وجود ندارد.
9- هدفهاي چالشآور و قابل دستيابي تعيين كنيد.
هدفهاي غير واقع بينانه باعث ياس و سرماخوردگي ميشوند. اگر هدف خيلي كوچك و يا خيلي بزرگ باشد، محقق نميشود. يادتان نرود كه انسانها به خوراك فكري نياز دارند اما بيش از آن نياز دارند كه موفقيت كسب كنند.
10- تصميمات سريع و درست اتخاذ كنيد.
اين امر به شما احساس قدرت فزاينده خواهد بخشيد. اگر تصميمي گرفتيد كه بد از آب درآمد، بيدرنگ به اشتباه خود اعتراف كنيد و آن را تغيير دهيد.
11- قدردان گروه خود باشيد.
قدرداني خودتان را از استعدادها و شخصيتهاي مختلف نشان دهيد. وظايف گروه را مشخص و از دستاوردهاي آنها تجليل كنيد. يادتان نرود كه هرگز تمجيد يا قدرداني بياساس نكنيد زيرا افراد ميتوانند رياكاري را تشخيص دهند و آن نتيجه معكوس خواهد داشت.
برگرفته از: مجله موفقيت