به گزارش كافه سينما روزنامه جوان در گزارش پشت صحنه فيلم رسوايي نوشته: آخرين ساخته مسعود ده نمكي پس از سه گانه جنجالي اخراجيها كه هفته اول تيرماه در محله مولوي تهران كليد خورد، اين روزها مراحل پاياني فيلمبردارياش را ميگذراند. رسوايي با حضور بازيگراني مانند الناز شاكردوست، اكبر عبدي، محمدرضا شريفي نيا، تينا آخوندتبار و ساير ستارههاي جوانش بار ديگر خبر از گيشهاي موفق را ميدهد. به همين بهانه سري به لوكيشن رسوايي زديم تا كار جديد ده نمكي را از نزديك دنبال كنيم.
مسجد «حمزه سيد شهدا»ي چهار راه مولوي در راستهاي از بازار كه به آن اصطلاحاً بازار افغانيها ميگويند، لوكيشن اين روزهاي ساخته جديد دهنمكي است. صبح روز گذشته در گرمايي كه نفس كشيدن را سخت ميكرد، ميهمان ده نمكي و عوامل فيلم بوديم. قرار بود سكانس حضور روحاني با بازي اكبر عبدي در راسته بازار فيلمبرداري شود و پس از آن نمازگزاردن مردم در راسته بازار به امامت او. حال و هواي بازار افغانيها كه پيش از اين بازار دباغها نام داشت، ما را به ياد تهران قديم ميانداخت، بازار مسقفي كه بيشباهت به بازار بزرگ تهران نيست و عوامل فيلم به دليل شلوغي بازار بزرگ اين راسته بازار مولوي را براي فيلمبرداري انتخاب كرده بودند. اما پس از اينكه عوامل فيلم در لوكيشن حاضر شدند و فيلمبرداري شروع شد، در راسته بازار جاي سوزن انداختن نبود و همه براي ديدن هنرپيشههاي مورد علاقهشان جمع شده بودند. مسعود دهنمكي در حال هماهنگيهاي كار بود و انگار سرش ازهمه شلوغ تر بود. اما در ميان همه دغدغهها و فشار كاري، با رويي گشاده پاي صحبت ما نشست و در پاسخ به اين پرسش كه داستان رسوايي از چه قرار است، گفت: رسوايي مضموني اجتماعي و اخلاقي دارد و به نوعي پاسخ به برخي از سؤالات و شبهاتي است كه در خصوص مسائل اجتماعي جوانان مطرح ميشود، مانند چشمچراني و مسئله جلوهگري و حجاب. در رسوايي سعي بر اين بوده است كه در عين اينكه فيلم در ژانر معناگرا قرار ميگيرد، بتواند با مخاطبان هم ارتباط برقرار كند و شعاري نباشد. مضاميني كه تا به حال دغدغه مطرح كردنش را داشته ايم مانند برخي مفاهيم ديني به صورت روان در رسوايي روايت ميشود. ماجراي فيلم هم فيلم در واقع همان است كه عزت و ذلت آدمها دست خداست.
داستان حول نقش الناز شاكردوست ميگردددهنمكي در پاسخ به اين سؤال كه آيا رسوايي هم در راستاي سهگانه اخراجيها است، ادامه داد: رسوايي هيچ ربطي به اخراجيها ندارد. وي همچنين درباره شخصيتهاي فيلم رسوايي اظهار داشت: رسوايي سه شخصيت اصلي دارد، يكي شخصيت روحاني فيلم است كه آقاي عبدي اين نقش را بازي ميكند كه يك نقش كاملاً جدي است و اصلاً بار طنز ندارد و نقش راهنما براي ساير شخصيتها را دارد. نقش اصلي ديگر دختري است كه قصه فيلم حول محور او ميچرخد با بازي الناز شاكردوست و شخصيت ديگر كه فرد ظاهرگرايي است كه در واقع بدمن فيلم است كه آقاي شريفي نيا اين شخصيت را بازي ميكند. شخصيت ديگري در فيلم هست به نام جعفر با بازي آقاي كامران تفتي و ديگر بازيگران فيلم مريم كاوياني، مجيد مشيري، تينا آخوندتبار، محبوبه بيات، مهسا كاميابي، آرزو افشار، امير نوري و اسماعيل خلج هستند.
ده نمكي درباره قشر و طبقه اجتماعي كه داستان فيلم رسوايي در آن ميگذرد، گفت: عموماً فيلم در پايينشهر ميگذرد، نقشهاي متعددي است كه هر كدام نمود عيني در سطح جامعه ما دارد.وي درباره لوكيشنهاي فيلم رسوايي ادامه داد: لوكيشنهاي فيلم يك خانه قديمي در پايين شهر است و مسجد و بازار و معابر اطراف آن است و كل فيلمبرداري در تهران است. تمام سعيمان هم بر اين است كه اوايل ماه رمضان فيلمبرداري تمام شود و احتمالاً يا به جشنواره فجر ۹۱ ميرسد يا براي اكران ميرود.
اسماعيل خلج را احتمالاً با نقش پير بابا در سريال اغما به ياد ميآوريم. در رسوايي اما خلج نقش ميرزا را بازي ميكند. او درباره نقشآفريني در رسوايي به «جوان» گفت: در فيلم جديد رسوايي، نقش ميرزا را بازي ميكنم. پيش از اين كار بيش از ۶۰ فيلم و سريال بازي كردهام كه معروفترين آنها اغما بوده است. دو هفته پيش نقش من در اين فيلم شروع شد و احتمالاً تا يكي دو جلسه ديگر ادامه پيدا ميكند.
مدير فيلمبرداري: رسوايي با دوربين رو دست كار شدهفرشاد گل سفيدي مدير فيلمبرداري رسوايي هم در خصوص تجربهاش در رسوايي به «جوان» گفت: فيلمبرداري از سوم تيرماه شروع شد و امروز هجدهمين جلسهاي است كه فيلمبرداري ميكنيم. با دوربين كانن ۵D مارك ۲ فيلمبردار ميكنيم مانند كار اخراجي ها. اين سومين كار من با آقاي ده نمكي بوده است و پيش از اين در اخراجيها ۳، رسوايي و كدام استقلال، كدام پرسپوليس هم همراه او بودم. وي در خصوص نوع فيلمبرداري در رسوايي تأكيد كرد: قسمت اعظم فيلمبرداري، رسوايي با دوربين رودست بوده است چون فرم بازار و مستند اجتماعي دارد، البته نوع فيلمبرداري مطابق با حال و هواي سكانس است و يك جاهايي پر تنش و يك جاهايي كم تنش و به طور كلي شرايط بسيار مطلوب و سريع بوده است.
مدير توليد: بهترينهاي سينما در رسوايي گردهم آمدند. مجتبي اميني مدير توليد پروژه رسوايي در خصوص اين كار به «جوان» گفت: پيش توليد رسوايي شش ماه طول كشيد، به واسطه اينكه قرار بود توليدي قوي داشته باشيم و به دليل چنين پيش توليدي، زمان توليد كمتر از يك ماه شد. عوامل فيلم رسوايي بسيار حرفهاي هستند. مجيد ميرفخرايي طراح صحنه و لباس، محمود خرسند خرسندي صدابردار، فرشاد گل سفيدي مدير فيلمبرداري و مجيد اسكندري طراح گريم كار است و ما سعي كردهايم از بهترين بازيگران ايران در اين كار استفاده كنيم. در كنار اكبر عبدي، شريفي نيا و خانم شاكر دوست ۱۰ چهره ديگر نقشآفريني ميكنند. پكيج كلي كار در بازار و پامنار ضبط شده است و سكانسهاي بالاي شهر را هم در روزهاي آينده در تجريش كار خواهيم كرد.
اميني ادامه داد: چون موضوع كار اجتماعي و در ژانر معنا گراست و حساسيت زيادي هم دارد، پيشتوليد كار مشكل بود، اما موفق شديم كار را به خوبي جمع كنيم. گرماي طاقت فرسا و سكانسهاي سنگين از مشكلات توليد بود. اميني با اشاره به اينكه در رسوايي علاوه بر مديريت توليد، بازي هم ميكند، تأكيد كرد: به پيشنهاد آقاي شريفينيا و دهنمكي، نقش رضا طلبه را بازي ميكنم كه طلبه جواني از شاگران آقاي عبدي، نقش اول فيلم است. اميني كه پيش از اين در فيلم سينمايي دلشكسته هم نقش همكلاس شهاب حسيني را بازي ميكرد، گفت: من معمولاً در كارهاي خودم اگر برسم، بازي ميكنم.بالاخره فيلمبرداري تمام شد و عوامل فيلم براي استراحت رفتند. قرار بود فيلمبرداري روز آينده هم ادامه پيدا كند تا بتوانند پش از ماه رمضان فيلمبرداري كار را خاتمه دهند و رسوايي راهي مراحل فني شود تا ببينيم ده نمكي اين بار هم ميتواند فيلم پرفروشي را به سينما عرضه كند.