به گزارش خبرنگار كتاب و ادبيات خبرگزاري فارس، نشست مخاطب شناسي شعر انقلاب دقايقي پيش در سالن كارنامه نشر جمهوري اسلامي ايران واقع در نمايشگاه كتاب با حضور محدثي خراساني،ميلاد عرفانپور، عليمحمد مودب و علي داودي برگزار شد.
عليمحمد مودب گفت: حضور شعر در لحظههاي مختلف زندگي ما ايرانيان انكار شدني نيست؛ در اين حوزه چند كتاب خوب داريم اما چرا اين آثار درست به مخاطب معرفي نميشود.
وي متذكر شد: در بازار مواد غذايي كارهاي بسياري صورت گرفت و دچار تحولات فراواني هستيم در اين راستا كارهاي بسيار شد و نيازسازي صورت گرفت اما شعري كه در اين سرزمين سالها وجود دارد اين گونه برخورد نشده است به اين دليل كه با قواعد و ساختارهاي خودسازه مواجه نيستيم اما شاعران برجستهاي داريم، افرادي كه ارزش آنرا دارند تا آثارشان به دست مخاطبان برسد اما اينكه چگونه اين آثار به دست مخاطبان برسد مجموعه اي از توليد و كتابسازي درست، بازسازي، ايجاد تقاضا و بعد رساندن توليد به دست مخاطب مهم است كه متاسفانه جاي چنين حلقههايي خالي است.
اين شاعر با تاسف از اينكه تعداد كتابفروشان از تعداد ناشران كمتر است گفت: در كشور ما تعداد كتابفروشان از تعداد ناشران كمتر است از اين رو اين مهم مشكلاتي را در پي دارد. اگر شعر خوب يا هر محصول ادبي و هنري خوب توليد ميشود ساز و كار رسيدن آن به دست مخاطب نيز بايد با قاعده باشد.
وي ضمن اشاره به اينكه فردي از بوشهر با بنده تماس گرفت و خواهان ارسال كتابهايم بود اضافه كرد: فردي از بوشهر به بنده زنگ زد و گفت كتاب ميخواهم اما بنده اطلاع نداشتم كه چگونه ميتوانم اين اثر را به دست مخاطبان آن نقطه از كشور برسانم.
وي به موضوع نيازسازي اشاره و بيان كرد: شعر هنري است كه نيازمند ساختارمند شدن توزيع صحيح است.
*داودي: در زمينه شعر كمكاري كردهايم
در ادامه اين نشست علي داودي درباره مشكل شعر امروز و بحران مخاطب در شعر اضافه كرد: نبايد با قاعده ديگران وارد بازي شويم؛ ما در كشورمان منظومه هايي داريم كه به شرح وقايع تاريخي ميپردازند از سويي ديگر بايد پرسيد ظهور و بروز اين همه شاعر جوان، وبلاگ و ... مخاطبانشان كيست؛از اين نظر فكر ميكنم بحران مخاطب نداريم.
وي افزود:همواره شاهديم هنگامي كه سيدي و يا از طريق رسانه ديدار حضرت آقا با اقشار و اصناف و شاعران پخش ميشود همواره از اخبار پرمخاطب بوده و مردم اقبال زيادي به آن نشان ميدهند نمونه ديگر مرحوم آغاسي است كه نماد شاعري در ايران بود كه مخاطبان فراواني هم داشت.
وي در خاتمه عنوان كرد: ما كمتر شاعري در اين روزگار داريم كه خود را شاعر ببيند و نگاهش به خودش به عنوان يك شاعر تاثيرگذار باشد. در زمينه شعر كمكاري كردهايم از اين رو با بحران مخاطب و نشر مواجهايم.
منبع : سايت فارس نيوز
براي مشاهده اشعار علي محمد مودب كليك كنيد